maandag 18 april 2016

Kinder tuinset "pimp"

 
De afgelopen weken genoten we met z'n allen van de eerste lentekriebels. HOERAI!!!
En dat zorgde er bij mij (uiteraard!) voor dat mijn vingers ook begonnen kriebelen voor een "tuin-projectje"... Onze tuin vond ik namelijk leeg, té leeg. Nochtans hebben we een tuintafel met 6 stoelen, tuinhuis, enkele plantenbakken, een schuif-af, speelhuisje, schommelpaardje en een kleine trampoline. Ik hoor u denken -> huh, té leeg?
Mja, toch wel hoor :-) Op ons terras ontbrak toch nog "iets"

Maar wat dat "iets" precies was, dat wist ik nog niet. Dus ik begon te zoeken op kapaza en gaf willekeurig enkele zoektermen in waardoor ik heel snel op leuk "projectje" botste.
Een kinder tuinset in hout. Ideaal!

Uit vrees wat de wederhelft van dit fantastische idee ging vinden, hield ik het nog ff voor mij. Hij vond de tuin al te vol... (raar he) Ik ging het ophalen in Sint-Truiden (oh jawel, een uur héén en een uur terug) en kwam terug met een volle koffer én ditto hoofd, vol inspiratie en ideeën.

Een tripje naar action mocht uiteraard niet ontbreken om het "pimp" materiaal aan te schaffen. En ja, telkens ben ik verrast van deze -wonder winkel-, ongelooflijk wat je kan vinden voor een appel en een ei.

Eens thuis, had ik het tuinsetje klaargezet op terras en kreeg ik (gelukkig) zeer enthousiaste reacties. Vooral onze dochter vond het de MAX! Een tafeltje en stoeltje precies op haar maat. Ja, zij was alvast fan! YES, goed idee van mama.

Helaas, het tafeltje was in redelijk slechte staat en schreeuwde om bewerkt te worden. Veel stift, veel vlekken en enorm onstabiel. Dit betekende zodus véél schuren en nog eens lief in de ogen kijken van de wederhelft om met zijn "handige harry skills" het stabiliteitsprobleem op te lossen.

Na het ontvlekken, schuren en de nodige reparatie ging ik aan de slag met de Grey Wash van Action. Een projectje waarbij het ganse gezin mee aan geholpen heeft. Zie foto :-) Zelfs een 2-jarige kan schuren... handig seg :-) Het zal in de genen zitten!

Na 2 laagjes Grey Wash besloot ik verder af te werken met Teak Shield. Een product dat we gebruiken om onze houten tuintafel jaarlijks te beschermen tegen vuil en vocht. Zo kan het toch -hopelijk- enkele jaartjes mee.

Het resultaat vindt u onderaan.
Laat de lente nu maar écht van start gaan, we zijn er klaar voor!!!


Het "originele" en "onbewerkte" tafeltje
Kleine handjes kunnen ook helpen :-)

 
Het materiaal van Action

Klaar :-)
 

2 opmerkingen:

  1. Ziet er weer super uit! Nu nog zon! zon! zon! Benieuwd wat er nu op nog op de planning staat ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh zo schattig! Ga je nog veel geniet van hebben! Leuk dat iedereen kon meehelpen!

    BeantwoordenVerwijderen